Donderkop (10+)

 
 

Er zijn van die dingen die je van z'n leven niet vergeet, al word je zo oud als wij.

Daarom hoeft er nog niet over gepraat te worden. Wij vertellen niets.

Soms wisselen wij een blik. Er valt een half woord.

Iemand legt de vinger op de lippen. Wij zwijgen.


We gaan bijna 100 jaar terug in de tijd. De oorlog smeult nog na. Het dorp ziet er anders uit dan voor de Duitsers kwamen. Sommige mensen zijn gevlucht naar Frankrijk. De meester schrijft een boek over de oorlog. 

 

Er is een meisje met een hoofd vol verhalen. Er is een jongen van hier. Er is een jongen van elders, een donkerkop. Er is de meester die vertelt over geheime gangen. Er is onweer. 

 

Een verhaal over het dagelijkse leven van kinderen, tijdens en na Wereldoorlog I.


De Standaard over Donderkop (het boek): “Het is dus ook een boek over de macht van de verhalen die je als kind bedenkt. Hoe die een eigen leven gaan leiden en in je reële leven kunnen ingrijpen. (...) Donderkop is toegankelijk en goed. (...) Wie Vanden Heedes boeken Wok van de wilden, De huid van de beer en Sporen las, ziet met Donderkop bevestigd dat ze meer in haar mars heeft dan het Vos en Haas-idee waaraan ze haar naam te danken heeft.”
Naar: Sylvia Vanden Heede / Concept en spel: Lore Creve, Johnny De Meyer, Herman Verberckmoes, Mathias Van Mieghem, Raouf Hadj Mohammed / Kledij : Anny Maes / Nieuwe muziek: Maarten Moesen / Kostuum Vivie: Joke Raes / Techniek: Benjamin Provoost / Beelden: Stien De Vrieze & Stout! Filmpjesmakerij / Beelden teaser: Koen Van Loocke / Affiche beeld: Koen Van Loocke / Lay out: Anny Maes / Lesmap: Lore Creve / Productie: johnny De Meyer

SPEELLIJST


2015-2016

prospectie mogelijk


22 OKT 14:30

  1. SCHOOL

cc Moorslede 

technische gegevens

 

Was te zien in: Arca (2x), cc zedelgem (1x), cc Liedekerke (1x), cc Zottegem (2x), cc Herent (2X), cc Knokke-Heist (1x), Cc Evergem (4x), cc Beernem (1x), Cc Adegem (1x), Cc Hamme (2x),  Cc Maldegam (2x),

INTERVIEW